General Blog

Bradul de Craciun

Bradul-de-Craciun


Crăciunul se apropie și fiecare dintre noi ne gândim cum sa impodobim bradul de Craciun, ce ornamente și decorațiuni să folosim pentru a obtine cel mai minunat brad. Insa cati dintre noi stiu de ce impodobim bradul?


Legenda bradului de Craciun


Despre originile tradiției bradului de Crăciun circulă multe legende și povești.
Una dintre povestile populare spune că în timpul iernii, o mică pasăre care nu a mai putut să migreze spre ţările calde, deoarece avea o aripă ruptă, a fost ocrotita de un brad. Tremurând de frig, pasărea s-a adăpostit în brad si a fost salvata.

In seara de Crăciun, un vânt teribil a suflat cu putere peste pădure şi toţi copacii şi-au pierdut frunzele, în afară de bradul cel generos, pe care Dumnezeu l-a răsplătit pentru gestul său de bunăvoinţă şi i-a păstrat frunzişul verde vesnic.

Cea mai frumoasă legenda despre bradul de Crăciun ne povesteşte că in timpuri foarte indepartate, in timp ce Iisus Hristos şi Sfîntul Petru se aflau pe drum, la marginea unei păduri, s-a iscat din senin o furtună puternica. Ei au cerut adăpost copacilor, care însă se ascundeau, care mai de care mai zgribuliţi şi mai înfricoşaţi. Stejarii si faci i-au refuzat, doar bradul s-a învoit să le ofere adăpost.

Cand furtuna s-a oprit, iar soarele a aparut minunat pe cer, cei doi au ieşit din adăpostul cetinei. Iisus ii multumi bradului si il rasplati transformandu-l in cel mai falnic copac si vesnic verde.

O alta legenda spune ca imparatul Irod a poruncit ca toti copii sa fie ucisi. Sfanta Maria l-a luat pe micul Iisus în scutece şi a plecat alături de Iosif dorind să îşi salveze copilul. Maria a rugat un stejar sa o ascunda in frunzisul lui, insa acesta de teama imparatului a refuzat-o. Curajos, bradul s-a oferit sa ii acopere. Sfanta Maria l-a raspatit, apoi cu viata vesnica, mirasma placuta si de atunci, Bradul de Crăciun a devenit simbol al bucuriei şi speranţei, fiind împodobit cu nerăbdare şi cu bucurie de copii, dar şi de adulţi, prezenţa sa fiind corelată cu bucuria Naşterii Domnului.


De ce impodobim bradul de Craciun – simbolism

bradul de craciun2 11zon


Puține simboluri sunt la fel de puternice legate de sărbătoarea Crăciunului, așa cum este bradul.
În trecut, bradul de Crăciun era împodobit cu flori din hârtie, mere, nuci, dulciuri, lumânări și figurine din lemn.

Mai târziu, odată cu apariția instalațiilor luminoase, dar și a celorlalte decorațiuni, pomul de Crăciun a căpătat un alt aspect mult mai modern și deosebit.
Exista un obicei stravechi care spune ca în vârful bradului se pune o stea, simbol al stelei care i-a călăuzit pe magi până la Betleem. Steaua va aduce noroc și va ajuta la îndeplinirea tuturor dorințelor.

Bradul de craciun se impodobeste in ajunul Craciunului, respectiv în seara de 24 decembrie, cu cele mai speciale globulețe și lumini ce-i dau culoare.
De asemenea, o altă tradiție este aceea de a avea sub brad cadourile aduse de Moș Crăciun, cadouri ce se deschid în ziua Nașterii Domnului, pe 25 decembrie.

Oricare ar fi adevărata sa origine, bradul de Crăciun aduce mirosul proaspăt al pădurii și sclipirea stelelor în casele noastre. El simbolizază tot ce ne luminează în spiritul Crăciunului: bunătatea, bucuria, speranța, onestitatea.

unnamed 5w jpg

Noi va propunem ca dupa ce impodobiti bradulul de Craciun, sa puneti sub brad pentru persoanele dragi din viata dumneavoastra, cadouri personalizate reprezentate de halate baie personalizate si prosoape personalizate.

Atelierul de brodat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *