Totul pentru nasii tai

Ce obligații au finii față de nașii de cununie?!

unnamed 31 e1639954410162

Cea mai importanta dintre întrebările pe care le-am auzit a fost ce obligatii au finii fata de nasii de cununie. Tradiția spune una, rudele spun alta, prietenii spun altceva. Astăzi as vrea sa va povestesc din experienta noastra.

Ce trebuie să faca finii atunci când le cer nașilor să îi cunune sau sa le boteze bebelusul?

Intre cele doua familii (fini si nasi) trebuie să fie o relație frumoasa, bazată pe prietenie și valori comune. Dacă așa e cazul, atunci traditiile, planificările și regulile nu își prea mai au rostul.

Atât finii, cât și nașii vor avea deschiderea și dorința necesare pentru a transforma acest eveniment deosebit si minunat într-un prilej de reală bucurie și nu va mai conta dacă și cine a primit sau a dat un cadou, unde s-a desfășurat întâlnirea sau cum a fost adresată o anume intrebare.

În funcție  de regiunea tarii, dar și de propria creativitate se obișnuiește ca finii să-și invite în oraș viitorii nași pentru a le pune invitația sau ca aceștia să le facă o vizită acasă, oferindu-le câte un cadou simbolic sau mai valoros, în funcție de posibilități și dorințe.

In vremurile trecute tradiția spune ca nașii trebuie să fie mai în vârstă față de cuplul care urmeaza să se căsătorească, pentru că sunt mult mai înțelepți și trecuți prin viață, acum, tinerii miri pot alege perechea de nași chiar din cercul lor restrâns de prieteni. Astfel, își aleg o pereche de oameni cu care se înțeleg, cu care se respectă, iar interesele lor sunt comune.

Astfel, cel mai important aspect și singurul după care se aleg nașii este relația dintre cele doua cupluri. Este important ca nasii si mirii să aibă lucruri în comun, să se înțeleagă și să se respecte. Astfel, le va fi mult mai ușor să creeze o relație apropiată între ei, ca într-o familie.

Ce se întâmplă după ce nașii acceptă să cunune sau sa boteze? Ce trebuie să facă finii?

Acum incepe partea frumoasa: planificarea nunții sau a botezului. Cel mai bine este ca finii și nașii să discute încă de la început toate detaliile desfasurarii evenimentului. Sunt fini care iau deciziile împreună cu nașii, alții care nu interacționează decât în preajma nunții.

Nașii au un rol foarte important în evoluția ulterioară a cuplului nou format, ei devin părinți spirituali, așa că ar fi frumos si de preferat ca finii să le ceară părerea și ajutorul, să îi facă să simtă că sunt implicati si ca sunt o parte importantă din tot ceea ce presupune desfasurarea nuntii sau botezului.

Pentru că realizarea unei nunți ascunde în spatele ei un volum de muncă mare si obositor, o implicare totală și sfaturi date în cunoștință de cauză pot cântări destul de greu, scutind alergătura sau sume de bani cheltuite inutil.

Așa că, dacă aveți norocul unor nași care își doresc să vă fie alături, implicați activ alături de fini, ”datoria” tânărului cuplu e mai curând una morală, de recunoștință și apreciere față de cei care au acceptat să îi cunune si sa le fie alaturi pe termen lung.

E obligatoriu ca finii să ofere un cadou nașilor sau este traditie?

Finii oferă, de regulă, nașilor un cadou după ce nunta se termină. Alții fac gesturi frumoase si originale pentru nași constant, pe tot parcursul planificării nuntii sau botezului.

În unele zone ale tarii, există chiar o tradiție conform căreia finii trebuie să cumpere materialele pentru hainele nașilor si hainute copiilor nasilor. După cum spuneam, totul depinde de relația dintre fini si nasi, pentru că obiceiurile și dorințele fiecărui cuplu sunt  personalizate.

Ce rămâne în urma acestui eveniment (nuntă sau botez) este partea cea mai importanta pentru că prietenia care leagă cele două cupluri pune bazele unei relații nași-fini puternice si frumoase, bazată pe deschidere sufletească, sprijin și prietenie reală.

Și atunci când în relația celor două cupluri există această fuziune sufletească, prietenia reală înflorește și orice așa-zisă obligație se transformă în gesturi firești, simple, venite din inimă, de prețuire și recunoștință.

Daca inca nu v-ati hotarat inca ce sa le oferiti nasilor… va propunem un set de halate de baie personalizate care poate reprezenta cadoul perfect pentru nasii dumneavoastra daca le veti personaliza prin broderie.

Combinatii de halate de baie personalizate cu prosoape sau papuci de casa pot fi brodate fie cu un text la alegere, cu o imagine sau cu o monograma:

unnamed 381
halate personalizate
unnamed 35
halate personalizate

Sau halate de baie personalizate pentru nasii dumneavoastra cu mesaje haioase:

unnamed 33
halate personalizate
unnamed 34
halate personalizate
unnamed 32 1
halate personalizate

Halatele noastre de baie au capacitate foarte buna de absorbtie, calitate superioara, delicat si placut la atingere, catifelat la exterior (velour) si cu prosop absorbant la interior, din bumbac 100%. Avand densitatea de 550 gr/mp, sunt groase dar totodata moi, reprezintand astfel o optiune perfecta pentru un cadou extrem de apreciat de catre nasii dumneavoastra.

Halatele de baie personalizate se trimit ambalate in cutie de cadou.

fff 1
unnamed 47

Gasiti pe site-ul nostru una dintre cele mai diversificate oferte de halate de baie personalizate.

Va multumim pentru interes si va invitam sa studiati varietatea modelelor de halate de baie personalizate de pe site-ul nostru Atelierul de brodat sau de pe pagina de Facebook!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *