General Blog|Totul pentru nasii tai

Coronavirus: Se admit nunti si botezuri cu maxim 8 participanti

Ai nunta sau botez in luna mai sau iunie 2020?

Dupa cum bine stiti, Guvernul Romaniei a stabilit reguli pentru distantarea sociala.

In contextul cresterii numarului de persoane infectate cu coronavirus, Ministrul de Interne, Marcel Vela, alaturi de Raed Arafat au prezentat in cadrul unei conferinte de presa, la sediul MAI cele mai noi masuri care vor fi impuse in Romania incepand cu data de 22 martie, ora 22.00. Atat viitorii miri, cat si parintii de bebelusi care vor sa isi crestineze copiii trebuie sa stie ca incepand cu data mentionata este permis sa se organizeze nunti si botezuri, cu conditia ca numarul maxim de participanti sa nu depaseasca opt persoane. Prin urmare, acest lucru inseamna ca alaturi de protagonistii principali, la evenimentele programate in perioada imediat urmatoare vor asista doar 2-3 persoane din familie si nasii de cununie, respectiv botez.

Conferinta de presa a avut loc in seara zilei de 21 martie, iar principalele masuri aplicate prin Ordonanta Militara de care trebuie sa stie orice cetatean din tara noastra sunt urmatoarele:

– centrele comerciale isi vor suspenda activitatea, exceptie facand magazinele alimentare, farmaciile, serviciile veterinare si de curatatorie din mall-uri,

– se inchid granitele pentru straini,

– persoanele care nu respecta izolarea, vor fi duse cu forta intr-un centru de carantina pentru 14 zile,

– bisericile isi pot desfasura activitatea, fara enoriasi, slujbele religioase putand fi transmise de diverse televiziuni sau online,

– persoanele trecute de 65 de ani care sunt singure vor fi monitorizate de catre primarii, iar comitetul local ii va ajuta pe varstnici sa se aprovizioneze cu alimente,

– activitatea cabinetelor medicale se suspenda in perioada urmatoare, singurele cazuri care vor fi tratate fiind urgentele.

In concluzie, iesitul din casa va fi restrictionat incepand cu seara zilei de 22 martie intre 6 dimineata si ora 22 seara, iar pe timpul noptii circulatia este interzisa. Persoanele care parasesc locuinta trebuie sa aiba un motiv serios ca sa faca acest lucru. Este permis mersul la serviciu, la farmacie, la cumparaturi sau la spital, pentru ingrijirea varstnicilor, copiilor si persoanelor cu dizabilitati. De preferat este ca deplasarile sa fie cat mai scurte si sa aiba loc in vecinatatea locuintei.

Sa nu uitam ca o nunta trebuie sa fie un motiv de bucurie si de sarbatoare.

Toate slujbele religioase au fost interzise, putandu-se desfasura doar online in timpul pandemiei de coronavirus.

Ministerul Sanatatii spune ca varful epindemiei de coronavirus va fi atins in perioada Pastelui, urmand apoi sa scada numarul de infectari.

Daca tinem cont ca multe restaurante au fost inchise, mirii pot amana nuntile. Amanarea este o solutie mai buna decat anularea unui eveniment.

Cu totii ne dorim ca aceasta epidemie de gripa cu noul coronavirus Covid-19 sa se termine cat mai repede si sa revenim la normal. Ce putem sa facem in aceasta perioada este sa STAM IN CASA! Sa ne protejam parintii si pe toti cei care sunt bolnavi.

Va dorim multa sanatate si Doamne ajuta!  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *