Ploconul nasilor – cu ce ocazie se ofera?

Ploconul nasilor – cu ce ocazie se ofera?

Conform tradiției populare românești, ploconul nasilor este primul cadou oferit de proaspeții miri în această calitate și reprezintă gestul de recunoștință al proaspeților soți pentru nașii săi, care au acceptat să le fie părinți spirituali pe tot parcursul căsătoriei.

Incepand cu acest eveniment fericit, nunta, nașii trebuie să fie prezenți în viața mirilor în continuare.

Aceștia trebuie să le ofere finilor sprijin necondiționat, să îi asculte, să aibă cu ei o relație de prietenie și de încredere pentru tot restul vieții. Putem spune că relația efectivă dintre miri și nași începe abia după nuntă, când toate lucrurile se așază.

Nasii trebuie să fie pentru miri acea pereche care să le fie alături în orice moment din viață, indiferent că este de bucurie sau tristețe. Este important sa le devina a doua familie, sa le fie parinti spirituali dar si prieteni pentru toata viata.

Cadourile pentru nași se dau în diferite situații: la nuntă, la botez, la taierea mot/turta și de Lăsata Secului.


Ploconul nasilor de Lasata Secului

prosoape si halate baie personalizate

Lasata Secului este o sarbatoare religioasă creștină ce are loc in ultima zi înainte de începerea unui post (îndeosebi a postului Paștelui).

În aceasta situație se merge anual cu plocon la nasi. Finii se duc neanuntați, bat la ușa acestora și rostesc următoarele cuvinte: ”Nașule, am venit cu ploconul!”.

În trecut, la sat, ploconul nasilor consta intr-o pasăre de curte, o sticlă de vin sau un sac cu zahăr ori grâu Insă de-a lungul timpului s-au schimbat criteriile de alegere a ploconului, atât în mediul rural, cât și în cel urban. Nașul trebuie să inspecteze cu atenție ploconul și, dacă este mulțumit de ceea ce se află în coșul special decorat pentru această ocazie, trebuie să rosteasca: „Da, finule! Dă ploconul încoace și să fie cu noroc!„.
Dacă vă căsătoriți într-o zonă în care ploconul este de actualitate, sfatul nostru e să țineți cont de vârsta și de personalitatea celor care urmnează să vă nășească in alegerea cadoului.

Cadoul nasilor la nunta

prosoape personalizate nasi cu texte de oferit la cununie, ploconul nasilor

Cu ocazia desfasurarii nuntii, in semn de recunostinta pentru sustinerea oferita, traditia spune ca si nasii primesc, la randul lor, un mic dar de nunta din partea mirilor.

In popor, acesta se numeste plocon si trebuie oferit inainte de nunta. Iar daca inca nu v-ati gandit la acest aspect si credeti ca v-ar prinde bine cateva idei, speram sa va putem ajuta.

Varianta ideala ar fi sa fiti apropiati de nasi si sa puteti discuta cu lejeritate despre alegerea cadoului perfect pentru ei. Daca exista aceasta posibilitate, sunteti norocosi: va veti achita rapid de sarcina si le veti lua ceva de care chiar se vor bucura.

In general, nasii aleg cadouri utile in casa, lucruri de care se pot folosi in viata de zi cu zi. Sunt si situatii in care nasii insista sa nu primeasca un cadou, pentru a-i scuti pe miri de o cheltuiala in plus. In astfel de cazuri, o mica atentie simbolica este cea mai buna optiune.

lenjerie pat personalizata

De aceea noi va propunem un cadou memorabil, dar si util reprezentat de:
• Un set halate baie personalizate pentru nasi din bumbac 100%, calitate superioara, personalizat prin broderie asa cum doriti dumneavoastra;
• Un set prosoape personalizate pentru nasi cu unul din aceste mesaje pentru nasi;
• O lenjerie personalizata de pat cu nume, initiale sau monograme brodate, de calitate premium, din damasc – bumbac egiptean 100%.

Asadar, cand vine vorba de alegerea cadoului de nunta pentru nasii vostri, orientati-va catre un cadou simbolic, dar care sa aiba si o latura practica, utila.

Cadourile personalizate sunt o alegere foarte buna, pentru ca nu reprezinta doar o amintire placuta legata de ziua nuntii, ci si o dovada a atentiei fata de nasii vostri si fata de preferintele lor.

Echipa www.atelieruldebrodat.ro; facebook

Published by

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TRANSPORT RAPID IN ROMANIA

SUPORT TELEFONIC 24X7

Comenzi online: NON-STOP

Contact +(40) 728.188.030

X