Totul pentru nasii tai

Prosoape personalizate pentru fini si nasi

unnamed 44

Desi in celelalte articole am vorbit despre oferirea nasilor sau finilor de prosoape personalizate, astazi revenim la subiectul privind obligatiile nasilor la nunta si a finilor pentru a aduce completari. De data aceasta, despre lucrurile materiale si traditiile care ii privesc direct. Obiceiurile prevad urmatoarele indatoriri ale nasilor:

– sa fie alaturi de viitori miri toata viata si sa ii sfatuiasca in luarea tuturor deciziilor;

– Sa aleaga, impreuna cu mireasa, si sa plateasca lumanarile de cununie si buchetul;

– Sa achite biserica

– Nasa gateste mireasa si ii pune voalul ;

– Nasul trebuie sa barbiereasca mirele; nasul trebuie sa ii daruiasca un prosop personalizat mirelui sau mirilor

unnamed 3 2
unnamed 4 1

– Nasa rupe turta miresei inainte de a pleca de acasa;

– Nasa da jos voalul miresei si ii pune pe cap o palarie, semn ca a intrat in randul femeilor maritate.

unnamed 2 1

Se dau cadouri simbolice intre nasi si fini. De obicei, nasii cumpara pentru tineri obiecte utile intr-o casnicie: electrocasnice.

In functie de zona se obisnuieste sa se dea cadou nasilor: un set de pahare de cristal, un bol sau alt vas de cristal, o icoana din argint sfintita, un set de halate baie personalizate pentru nasi. Pe langa acestea se daruiesc nasilor prosoape personalizate pentru nasi, brodate cu un mesaj de suflet din partea finilor, care sa ramana amintire peste timp.

unnamed 13
unnamed 1 1 1

La biserica, nasii stau alaturi de miri pe toata durata slujbei in fata preotului, ca martori si ca parinti spirituali. Mai exista obiceiul ca in biserica sa se pupe mana nasilor.

Dar veti vedea ca, dupa zona si obisnuinta, multe din cele prezentate mai sus vor fi diferite. In plus, cel mai bine e sa vorbiti cu nasii dinainte sa vedeti care din obligatii si le asuma si care nu, pentru a nu aparea momente de confuzie la nunta.

Gasiti pe site-ul nostru una dintre cele mai diversificate oferte de prosoape personalizate si halate baie personalizate pentru nasi.

Va multumim pentru interes si va invitam sa studiati varietatea modelelor de prosoape personalizate si halate baie personalizate de pe atelieruldebrodat.ro sau facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *