General Blog

Semnificatia anilor de casatorie si ce cadouri sa oferi

halate personalizate indragostiti

Căsătoria este unul dintre cele mai importante evenimente din viața oricărei persoane, fiind privită ca un prag de maturizare, si reprezentand incununarea iubirii eterne dintre doua persone. Atunci când faci marele pas, tu alături de partener/parteneră aveți o direcție comună asupra viitorului vostru, iar cu sprijinul familiei, nașilor și al prietenilor, idealul vostru privind viața de familie prinde contur.
Inca din Evul Mediu se serbeaza implinirea a 25 de ani, respectiv 50 de ani de casnicie. Sotul ii punea sotiei pe cap o coroana de argint, la aniversarea celor 25 de ani, si de aur la implinirea a 50 de ani de casnicie.
Cu timpul, insa, fiecarui an de casnicie i s-a dat o alta semnificatie. Vei afla in articolul urmator ce semnificate are aniversarea nuntii, de la 1 an la 100 de ani. dar si ce cadou ar fi potrivit sa-i cumperi partenerului. De asemenea, daca esti invitat la o astfel de aniversare, vei sti ce cadou sa iei pentru cuplul respectiv.
In fiecare an cei doi sarbatoresc acest eveniment care marcheaza trecerea timpului si adaugarea anilor petrecuti impreuna.
• Prima data este nunta care marcheaza startul către o viață responsabilă și stabilă. Cu aceasta ocazie se pot oferi cadouri personalizate reprezentate de halate baie, prosoape sau lenjerie de pat brodate.


• In primul an se sarbatoreste Nunta de hartie, cand puteti oferi in dar obiecte confectionate din hartie: o fotografie cu cei doi intr-o rama sau bilete intr-o vacanta.
Nunta de bumbac se serbeaza la doi ani si in acest caz puteti darui produse din bumbac: lenjerie, halat, papuci sau prosoape de baie. Pentru un plus de eleganta le puteti personaliza prin broderie cu texte la alegere, astfel cadoul va fi unul util si memorabil.


• La 3 ani se sarbatoreste Nunta de piele si se ofera cadouri din piele: curea, portofel, geanta etc
Nunta de pânză sau nunta de flori (4 ani) – se ofera florile preferate;
Nunta de lemn – la acest eveniment care marcheaza 5 ani de casnicie se pot darui piese din lemn: o piesă de mobilier, decorațiuni, o poză de cuplu, un tocator
Nunta de zahăr sau nunta de fier (6 ani) – o prajitura sau un set de tacamuri
Nunta de lână sau nunta de cupru (7 ani) – set manusi si fular, pulovere de lana
Nunta de bronz sau nunta de lut (8 ani)- o vază, o statuetă din bronz,
Nunta de salcie (9 ani)
Nunta de tinichea sau nunta de aluminiu (10 ani)
Nunta de oțel (11 ani)
Nunta de mătase (12 ani)
Nunta de dantelă (13 ani)
Nunta de fildeș (14 ani)
Nunta de cristal (15 ani)
Nunta de topaz (16 ani)
Nunta Roz (17 ani)
Nunta Turcoaz (18 ani)

unnamed 8 8 11zon jpg 1


Nunta de Rodie (19 ani)
Nunta de porțelan (20 ani)
Nunta de argint este un eveniment foarte important, deoarece cuplul sarbatoreste 25 ani de casatorie, este momentul in care isi reinoiesc juramintele in biserica si vor adauga alaturi de verigheta de aur verighetele de argint. Le puteti oferi cadouri care sa le amineasca de acest moment unic in viata unui cuplu.


Nunta de perle (30 ani)
Nunta de corali sau nunta de fildeș (35 ani)
Nunta de rubin (40 ani)
Nunta de safir (45 ani)
Nunta de aur, un alt eveniment la care multi dintre noi visam. Un cuplu care implineste impreuna 50 de ani de viata arata ca a gasit reteta perfecta pentru a trece peste toate neplacerile si s-au bucurat de o iubire adevarata.

unnamed 6 6 11zon


Nunta de smarald (55 ani)

unnamed 7 7 11zon jpg 1


Nunta de ametist (60 ani)
Nunta de alabastru (65 ani)
Nunta de platina (70 ani)
Nunta de diamant (75 ani)
Nunta de stejar (80 ani)
Nunta de os (100 ani)


Curioși dacă a existat vreun cuplu care să ajungă la sărbătorirea a 100 de ani de căsătorie?, Asteptam cu interes sa ne scrieti despre un astfel de cuplu si care este reteta longevității trăirii în doi.

www.atelieruldebrodat.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *