General Blog

De unde vine tradiția de a oferi cadouri de craciun și ce semnificație poartă!

set 3 halate personalizate craciun

V-ati intrebat vreodata “De unde vine tradiția de a oferi cadouri de craciun și ce semnificație poartă?”. Acesta este momentul in care vom deslusi acest mister….

Crăciunul sau Nașterea Domnului (nașterea lui Iisus Hristos) este o sărbătoare creștină celebrată la 25 decembrie (după Stil nou, în calendarul gregorian) sau 7 ianuarie (după Stil vechi, în calendarul iulian) în fiecare an.

Cadouri de Craciun – traditie

Aceste cadouri de Crăciun fac Sărbătorile de iarna mult mai frumoase și aduc un strop de magie la sfârșit de an. Cu toti stim ce ne dorim sa ne aduca Mosu’ insa stim cine le cumpără, dar în fiecare cadou primit este spiritul Moșului cel darnic.

Istoria spune ca traditia de a oferi cadouri de Crăciun este foarte veche. Crestinii  spun că tradiția aceasta a apărut după ce magii de la Răsărit au adus daruri de preț la nașterea lui Iisus. Din punct de vedere creștin, Iisus este darul pe care Dumnezeul L-a creat oamenilor. De asemenea, tradiția creștină face referire și la obiceiul pastorilor care i-au adus ofrande la naștere lui Iisus, de unde și dorința de a face cadouri celor dragi.

Cu toate acestea, istoria și semnificația cadourilor care se oferă de Crăciun este mult mai veche.

Cele mai îndepărtate referințe arată că acest obicei s-a nascut în Roma antică. În perioada solstițiului de iarnă, înalții oficiali obișnuiau să îi ofere împăratului Romei diverse cadouri, care nu erau însă cadouri asemănătoare celor din zilele noastre. Obiceiul era integrat în cadrul celebrării Zeului Soare.

Se spune că în mai multe regiuni din Franța și Italia, călugării sau călugărițele ofereau mici daruri și hrană copiilor nevoiași de ziua Sf. Nicolae,pe 6 decembrie.

Potrivit unor surse, traditia de a oferi cadouri de Crăciun a luat nastere de Sfântul Nicolae. Astfel, înainte de vizita lui Moș Crăciun, copiii mai au un motiv de bucurie: Moș Nicolae, care își face apariția în noaptea de 5 spre 6 decembrie. Ocrotitor al copiilor, Sfântul Nicolae îi vizitează pe cei care au fost cuminți, lăsându-le cadori în ghetuțe, iar pentru cei năzdrăvani are pregătite nuielușe.

Treptat, în secolul al XIX-lea, oferirea de cadouri s-a mutat de la începutul lunii decembrie către Crăciun, astfel încât, prin anii 1870, sosirea lui Moș Crăciun cu sacul plin de cadouri în Ajunul Crăciunului a fost aproape universală în Anglia.

Astăzi, a oferi cadouri pe 25 decembrie este sinonim cu Crăciunul, cu familia în jurul mesei şi cu un brad luminat de sărbătoare.

A darui si a primi cadouri este o mare placere! Vorbim despre un obicei care cu siguranta nu se pierde niciodata. Simplul gest de a oferi cuiva drag o atentie ofera o satisfactie deosebita, astfel ca obiceiul este imbratisat cu drag de toti. Sentimentul de bucurie pe care acest gest il naste in inimile tuturor este greu de inlocuit.

Atelierul de brodat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *