General Blog

Ziua Imbratisarilor, 21 ianuarie – Faceţi un gest simplu şi calduros!

Ziua Imbratisarilor jpg

Stiati ca pe 21 Ianuarie sarbatorim Ziua Imbratisarilor?! Îmbrățișările reprezintă una dintre cele mai simple modalități de a exprima afecțiunea față de persoanele iubite.


Psihologii spun ca o îmbrăţişare aduce sănătate, aşa că cineva s-a gândit să inventeze o sarbatoare pentru acest lucru, dar cine a fost acesta?


Ei bine… pastorul Kevin Zaborney din statul american Michigan, in anul 1986, a observat ca dupa perioada sarbatorilor de iarna, oamenii deveneau melancolici, tristi si isi pierdeau buna stare de spirit, de aceea intr-o zi a incurajat membrii familiilor, prietenii sau chiar necunoscuţii să nu se simtă stingheriţi să-şi arate sentimentele în public şi să se îmbrăţişeze.

Cand sarbatorim Ziua Imbratisarilor?


În scurt timp, sărbătoarea a devenit populară nu doar între americani. S-a răspândit în multe ţări din lume. Beneficiile acestui simplu gest au fost mereu dovedite. O îmbrăţişare aduce sănătate, îmbunătăţeşte relaţiile şi înlătură tensiunile, dă energie şi un sentiment de siguranţă.
Iar de atunci pe 21 ianuarie, în toată lumea este sărbătorită Ziua Îmbrățișărilor.


Multe studii au aratat ca avem nevoie de 4 îmbrățișări pentru a supraviețui, de 8 pentru a ne menține și de 12 îmbrățișări pentru a crește. O îmbrățișare care durează 20 secunde poate să crească nivelul oxitocinei, hormonul care ne ajută cu starea de bine, și să scadă nivelul cortizolului, hormonul răspunzător de stres.`


Îmbrățișările ajută la reducerea stresului și produc oxitocină, un hormon asociat cu starea de bine.


Mişcarea numită Free Hugs, menită să înveselească viaţă oamenilor oferindu-le străinilor o îmbrăţişare, a fost iniţiată în 2004 de australianul Juan Mann şi a devenit cunoscută internaţional datorită clipului “All the same„, a cărui coloana sonoră a fost realizată de trupa Sick Puppies. Postat pe YouTube, clipul a adunat până în prezent mai mult de 77 de milioane de vizualizări şi peste 225 de mii de like-uri.


Australianul decisese să înceapă campania în urma morţii mamei sale, deoarece credea că oricine are nevoie de o îmbrăţişare, iar de la postarea clipului şi până astăzi au avut loc peste 3.000 de astfel de campanii în mai mult de 60 de ţări.
Așa că, fără dar și poate, haideți să ne îmbrățișăm mai des persoanele iubite și să împărțim bucurie celor din jur!


Îmbrățișarea este o formă de a ne arăta sprijinul; îi face pe oameni fericiți, arată compasiune și înțelegere, iar îmbrățișarea arată că emoțiile sunt normale. Trebuie sa ne imbratisam cat mai des persoanele dragi din viata noastra, nu doar cu ocazia de Ziua Imbratisarilor!

ziua imbratisarilor2 jpg


Copiii fac acest gest involuntar, deoarece ei sunt, în general, cei care îmbrățișează cel mai mult oamenii și nu se tem să-și arate emoțiile. Copiii care sunt ținuți în brațe plâng mai puțin și devin mai liniștiți, deoarece se simt în siguranță.


Alte beneficii ale îmbrățișărilor: o mai bună calitate a somnului; reglarea sistemului hormonal; creșterea respectului de sine; reglează tensiunea sângelui.


Îmbrățișările sunt un dar simplu care poate avea un impact uriaș asupra vieții noastre. Să ne luăm timp să le oferim și să le primim mai des.

Nu trebuie sa ratam evenimentele importante din viata noastra in care ne putem imbratisa si oferi diverse daruri, cum ar fi cadouri personalizate, care vor marca memorabil aceste ocazii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *